Модерна система с  безброй опции и приложения за паркирането в

...
Модерна система с  безброй опции и приложения за паркирането в
Коментари Харесай

Модерна система с остаряла техника – шефът на Синя зона си купи нова кола, но не ъпгрейдна паркоматите

Модерна система с  безчет варианти и приложения за паркирането в Пловдив действа към този момент четвърти месец.  От компанията „ Тикси ”, които завоюваха публичната поръчка за надграждането на системите на Синя зона и градския превоз, към този момент свършиха половината работа. Служителите на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ”  вече са оборудвани с  нови устройства, които  отчитат автоматизирано таксите, както и глобите при  скобиране или наложително репатриране. Целият програмен продукт на системата също към този момент е заменен и централизиран.
Прочетете още

Въпреки това шефът на общинското дружество Ненко Калакунов, който е на този пост близо 12 години, не счита, че нужно да се създадат разбори за активността на предприятието след  модернизацията на системата.

Вчера на брифинг в Община Пловдив бе показан пилотен план за кола с изкуствен интелект на „ Тикси ”, която за по-малко от час ще прави обход на цялата Синя зона. За това време ще се хващат всички водачи, които са паркирали, само че не са си платили.  На брифинга бе и Ненко Калакунов, който обаче не счете, че е нужно да дава отговори от  въпроси, сложени от публицисти.

 

На въпрос направени ли са разбори за активността на предприятието след въвеждането на новата система на „ Тикси ”, той отвърна, че е доста рано за тях. На различен въпрос има ли разлика в приходите през последните месеци, Калакунов още веднъж не даде съответен отговор, макар че справките бяха пред него.

Тук изниква въпроса – преднамерено ли укрива резултатите от работата на предприятието през последните 3 месеца? Дали те не са посочили резултати, които да демонстрират, че като шеф на общинското дружество от 12 години, той не го в управлявал оптимално?

Друг въпрос, който бе подложен още преди 6 месеца – за ъпгредйа на паркоматите, Калакунов още веднъж бе сбит, като съобщи „ би трябвало да се направи ”, само че нищо повече.

Модерна система с остаряла техника

Новата система на „ Тикси ” дава безчет функционалности. Тя може да се интегрира към паркоматите, за които бяха дадени стотици хиляди левове през последните години през поръчки на Неко Калакунов. За задачата обаче би трябвало да се сложат клавиатури и читател за карти.  Без тях,  новата система на процедура няма да действа в тях. Така водачите ще продължат да пускат моменти, да взимат талона и да го поставят на стъклото на колата си – заплащане с карта няма да е допустимо, както и въвеждането на номера на автомобила, с цел да се централизира в единната система.  Това ще се случва само през мобилното приложение на „ Тикси ”.

Въпреки това шефът на ОП-то не подхваща нищо за закупуването на въпросните устройства. Той твърди, че има пазарно изследване, което обаче до момента не е било показвано пред обществеността.

Вместо рационализация на техниката на общинското дружество, Калакунов взема решение, че е по-важно да си купи   " длъжностен " 5-метров автомобил за 60 000 лв., с мощ над 185 конски  сили,  лети  джанти над 18  цола и дълъг лист с екстри.  В следствието на Тина Ивайлова по БТВ пък се появи, че той го кара 24/7, а в работно време съумява да прави и редица „ персонални задължения ”.

От години  работата на несменяемия Ненко Калакунов в Община Пловдив е в цялостно затъмнение.  Той в никакъв случай не е давал доклад за работата си, оферти за развиването или подобряването на услугата. При кавги, както със служебния му автомобил, постоянно се е покривал от публичността.   Въпреки това той ръководи звеното, което генерира милиони доходи и раздава служебни паркоместа на компаниите в града.

Очаквайте продължение:

Как се дават служебните паркоместа в града и за какво няма явен правилник за използването им?

Целесъобразно ли правят работата си „ паяците ” в Община Пловдив, или само се гледа на тях като средство за събиране не доходи?

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР